Fulltreffer!

Hei igjen!

Som dere sikkert skjønte etter å ha lest første innlegg begynte min kjærlighet til fotografering etter et magisk møte med en fantastisk nattehimmel. Dette var det første av mange magiske øyeblikk jeg og mitt kamera skulle dele, og det første av mange magiske øyeblikk jeg skal dele videre med dere.

I fjor vinter var jeg på hyttetur. Kameraet var selvfølgelig med, for mitt mål med turen var å fotografere stjernehimmel. For å få til dette er det et par ting som må klaffe. For det første må det være mørkt. Da snakker jeg ikke om dempet, koselig stearinlysmørkt. Nei, det skal være bekmørk! Kølsvart, så du ikke ser noe som helst! Jo mørkere det er ute, jo lysere vil stjernene se ut, og de blir lettere å se. For det andre må det være klarvær. Jeg har hvertfall aldri klart å se stjerner gjennom 1km med skyer. Ikke er det stjerner under skyene heller så vidt meg bekjent. Da jeg kom frem til hytta var ikke dette forholdene jeg møtte. Snarere tvert imot! Det at det ikke var mørkt var forsåvidt ingen overraskelse med tanke på at det var midt på dagen, men klarvær var det heller ikke. Snøstorm var synet som møtte meg. Tjukk tåke, 10 sekundmeter vind, og snø. I tillegg var det vinter, så gradestokken hadde for lengst bikka langt over på den blå sida. Allikevel tenkte jeg at jeg fikk ta en tur ut med kameraet før kvelden kom. Var ikke noe poeng i å rote rundt på snaufjellet på natta i sånt vær. For å ikke omkomme av frostskader var det bare å pakke seg inn. Resultatet var at jeg glatt kunne fått en rolle som "han slemme" i Fritt vilt.

Utover kvelden begynte det å klarne, og jeg øynet nye håp om å få tatt noen bilder av stjernehimmelen. Da det var blitt ordentlig mørkt kikket jeg ut og kjente jeg ble fylt av glede. Det var helt klart! Jeg dro på meg kostymet til han slemme, tok med meg kameraet og gikk ut. Ikke nok med at det var stjerneklart denne natta, men jaggu bød nordlyset opp til dans også. Jeg satte opp kameraet, smalt lukkeren på 13, blenderen på 2.2, iso på 1000, og fyrte løs. Fulltreffer!

Prekas! :)

 

#forelskelse #kjærlighet #nordlys #nikon #foto #photo #astro  #astrofoto #astrophotography

Én kommentar

Stig Johan

12.10.2017 kl.12:22

Episk! :D

Skriv en ny kommentar

Andreas Hvidsten

Andreas Hvidsten

26, Sandefjord

Jeg heter Andreas og fotograferer natur og magiske øyeblikk fra hverdagen. Her kan dere følge meg og mitt kamera (Nikon D5500) på små og store eventyr. Kontakt: andreas_hvidsten@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits